söndag 2 oktober 2011

God whisky har länge varit en njutning för kropp och själ och på senare tid har lusten till att hitta mer ovanliga och goda sorter ökat. För någon månad sedan läste jag, på Internet, om Indisk whisky och blev så pass nyfiken att jag beställde en flaska Amrut Peated. Det är en whiskyn gjord av korn, vid foten av Himalayas höjder, destillerad och lagrad i det tropiska Bangalore. Det är en whisky med doft och smak av frukt och choklad med kryddiga toner.

Jag valde att öppna flaskan i sällskap av några goda vänner med intresse av whisky och resultatet var mer positivt än jag hade förväntat mig. Detta är en whisky som jag kommer att rekommendera till andra och jag kommer i fortsättningen att vara mer öppen för whisky av de lite mer ovanliga whiskyländerna som t ex. Indien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar