fredag 23 mars 2012

Fira vårens ankomst som dom gör i japan med Hakushu Semei, Hibiki kokuu cocktails.
Det japanska folket är mycket nära naturen och markerar passagen av alla sina 24 säsonger på olika sätt.
I april är det Semei och kokuu.
Hakushu Semei - klar och ljusstark (4 april)

50 ml Hakushu 12-årig single malt
12,5 ml Luxardo Maraschino likör
1 ml Absint
 Citronskal

Fyll ett glas med is och absint och rör om 10 gånger.
Lägg i resten av ingredienserna rör om 30 gånger.
Sila i ett kylt martiniglas och garnera.
Hibiki kokuu - regn för en god skörd (20 april)

40 ml Hibiki 17-årig blendet whisky
25 ml plommon likör

Rör om ingredienserna med is i ca 2 minuter och servera med is i ett Old Fashioned glas.
Garnera med apelsinskal.

2 kommentarer:

  1. Låter kanon gott. Jag vill ha en Hibiki kokuu i kväll. Saknar bara plommon likör..

    SvaraRadera