onsdag 14 mars 2012

Nyheter från Douglas Laing

Royal Brackla 12 Year Old Queen´s Jubilee bottling

Näsan inleds med en nötig och kryddig karaktär och är krönt med marsipan och apelsinskal. Smaken är kungligt kryddad och går från färska valnötter till mörk choklad. Finishen är lång, fortfarande kryddig och bär en spira hasselnöt och mocka.

Glen Scotia 18 Year Old Sherry

Doft: Öppnar kryddigt med kola och en karamelliserad frukt stil. Smak: Rund riklig kryddad, en hård karamell karaktär.

Bowmore 15 Year old

Näsan inleds med smörig tryffel vanilj + en mildrök kvalitet. Smak: Fortfarande sött - går till en mjuk rök och söt aska och grill karaktär. Finich: Lång - fortfarande sött, nu med en rik mörk choklad stil + en mjuk seg tjära.

Blair Athol 16 Year old sherry

Doft: Söt och fruktig, bär en rik maltig karaktär med söta kryddor och vanilj. Smak: Kryddad lättrökt utvecklas  med söta körsbär och ingefära. Finish: Söt och citron därefter torrare malt kvalitet.

Highland Park 27 Year Old

Doft: Honung socker linfrö och diverse kryddor. Smak: En myriad av olika kryddor, lönnsirap, honung. Finish: Lätt kryddad

Ben Nevis 45 year old

Doft: Kryddig, med en sherry stil. Smak: kryddnejlikor apelsiner. 

Littlemill 20 year old

Öppnar rent och fräscht i näsan, bärande fruktig och krämig vaniljkaraktär. Smaken är krämig med frukter och söta kryddor i synnerhet ingefära. Finishen är medium lång, ändå kryddig.

Port Ellen 32 year old

Öppnar rikt kryddat, bärande en ny läder karaktär. Smaken är söt och går till en rök, kola och kryddkaraktär och avslutar med en lång eftersmak nu med salt lakris.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar