måndag 26 mars 2012

Whiskyglas


Jag har funderat lite på det här med whiskyglas och då med tanken på typ av glas. När jag växte upp på 60/70-talet så kommer jag ihåg de whiskyglas som mina föräldrar använde sig av då de hade sina vänner hemma på "fest". De glas de använde var av typ de med spelkort, knektar, damer och kungar, med tillhörande ishink och tång. När jag själv blev gammal nog att dricka whisky så blev det mer ifrån shotglas eller om man var riktigt rock n roll så drack vi direkt ur flaskan (JD). Nu när man nått lite högre aktad ålder och intresset för whisky också blivit av den art då vi nu "smakar" på whiskyn så dricker vi nu ur "whiskyprovarglas" Jag har nu mer och mer börjat snegla på glas av typ, Ardbeg, men känner mig lite desorienterad och är lite nyfiken på vad ni andra whiskyälskare väljer? Skriv gärna en liten kommentar om era tankar kring olika typer av glas.av: Peter Allansson

2 kommentarer:

  1. Glencairn är det jag föredrar, finns liknande tulpanformade glas som funkar minst lika bra.

    /Peatedsoul

    SvaraRadera
  2. Jag skall nog testa ett par Inverness Whiskeyglas :-)

    SvaraRadera