söndag 27 maj 2012

Sakta vi gå genom stan..



I fredags gjorde jag och Tommy en promenad genom Stockholm med några "vattenhål" på vägen. Färden startades hemma hos mig i Skärmarbrink och vi tog vägen över lilla skansbron, passerade södermalm, gamla stan med första stoppet, Danska ambassaden. Sedan tågade vi över till kungsholmen med siktet mot Scottish House som ligger på Flemminggatan 105 där vi hade som avsikt att titta lite på deras kiltar plus övrigt utbud. Vi hade tur den dagen då vi fick äran att träffa ägaren själv och vi fick möjlighet till en riktigt trevlig pratstund kring allt som hör Skottland till, plus lite till. Han berättade med stor inlevelse om glasen Glencairn som nu funnits sedan 2001. Detta är nu också det officiella whiskyglaset!



Efter vårt besök på Scottish House tågade vi tillbaks in till stan för att göra ett litet besök på systembolaget innan vi fortsatte vår promenad mot gamla stan och Ardbeg Ambassy där vi hade för avsikt att inta vår lunch. Vi hade innan läst om deras fredagshamburgare och ville gärna testa dem och jag kan mer än gärna rekomendera er att testa ni med. Till lunchen dtrack vi en öl men sedan blev det dags att ta in whiskymenyn och jag beställde in en 12-årig Linkwood Sherry butt och Tommy beställde en 21-årig Tomatin. Kan man få en bättre avslutning på en lunch? Detta var då inte sista gången jag går dit för att äta och dricka gott! 


Efter detta klev vi åter ut i solen för att promenera tillbaks mot hemmet igen. När vi kom ner till söders höjder var vi åter törstiga, och våra ben började kännas som klumpar, så då fick vi sätta oss ner en stund med en kall öl i handen innan vi orkade med sista biten mot Skärmarbrink. Nöjda, belåtna och med 16,7 km i benen så sov man rätt så gott den natten. Vilken tur vi kommer att ta nästa gång får vi återkomma med!

av: Peter Allansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar