söndag 1 juli 2012

Drumbar Pub i Malmö med en Bruichladdich Black Art.Åter hemma efter en minisemester till Malmö/Köpenhamn, i Malmö ramlade jag och sambon in på Drumbar en skotsk genuin pub, frågade efter whiskylistan och en mycket förvirrad servitör kommer med listan, hittade en Brora från 1976, den vill jag ha sa jag till servitören och nu så startar ett letande bland de flaskor som står på hyllan, det finns ingen mumlar han på knackig svenska (en skotte var det) tittar då vidare på listan, hittar en Glen Esk, då tar jag en sådan sa jag, då sätter han igång letandet igen, ingen whisky den här gången heller, va fan tänker jag, dom får väl uppdatera listan.


Efter många om och men så hamnar valet på en Bruichladdich Black Art, det blev en mycket positiv upplevelse med både lukt och smak, en harmoni av smaker av björnbär, aprikos, och det doftar körsbärsblommor och rosor, en mycket underbar whisky i min smak. Sambon Elisabeth tog en irish coffee och den var mycket bra. Summa och summarum så blev det en trevlig upplevelse till slut.

Av: Tommy Sachariasen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar