fredag 31 augusti 2012

Whisky äldre än 625 år lanseras i Sverige
En unik skotsk blend, framställd av 25 olika whiskysorter, som alla lagrats i minst 25 år, börjar nu säljas i Sverige. Totalt blir det whisky äldre än 625 år i en och samma flaska. Bakom produkten står det anrika whiskyföretaget William Grant & Sons.

– Vi är väldigt glada att whiskyälskare i Sverige nu får möjlighet att ta del av en begränsad upplaga av Grant´s 25 Year Old blended whisky. Den här whiskyn är samlad kunskap från fem generationer whiskymakare, säger Oscar J-T Holm, William Grant´s & Sons.

Grant´s 25 Year Old innehåller några av världens mest prisbelönta malt whisky och grain whisky, liksom ovanliga sorter från destillerier som inte längre existerar. Varje parti har lagrats i ektunnor i sex månader och resultatet är en whisky fylld av karaktär och värme.

Grant´s 25 Year Old har tagits fram i Skottland under ledning av Brian Kinsman, som är Master Blender, ansvarig för whiskyns komposition, inom William Grant´s & Sons. Tanken är att uppmärksamma att företaget i år fyller 125 år.

– Utmaningen var att skapa en skotsk whisky som berättar historien om en familjs passion och hängivenhet för sin sak i generation efter generation. På Grant´s har vi turen att fortfarande både ha kvar äldre och ovanliga sorter på vårt destilleri, som vi kan använda för att skapa något exceptionellt, säger Brian Kinsman.

Grant´s 25 Year Old belönades nyligen med en guldmedalj vid årets International Wine and Spirit Competition, IWSC. Vid IWSC fick Grant´s dessutom fem silvermedaljer för några andra av företagets whisky sorter.

Grant´s 25 Year Old finns i en begränsad upplaga att beställa på Systembolaget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar