lördag 22 september 2012

Då har vi besökt höstens första whiskymässa!Idag var jag och Tommy på höstens första whiskymässa, samtidigt fick också uppleva en helt ny typ av whiskymässa, Stockholm Whiskyexpo. Till den här mässan hade man lagt allt krut på att se till att det fanns gott om whisky och att gästerna var nöjda. Den stora skillnaden mot övriga mässor var att här var det lugnt och stillsamt, ingen fylla och trängsel som man brukar uppleva vid de större mässorna. Ett rum, många bord, många flaskor och trevlig personal som man kunde föra ett samtal med utan att behöva höja på rösten. Kort och gott, en riktigt bra mässa och vi hoppas att den blir ständigt återkommande. Vad drack vi då? Själv så startade jag med en Holländsk Millstone Sherry Oak 12 yo på 46% för att sedan övergå till en Imperial 1995 på 53,8%. Som avslutning blev det en Strawberry Ganache 1991 på 46%. För Tommys del var det det primära målet Jolly Good Brands och Mickes Japanska flaskor och han startade då med en Ootori 15 yo på 40% Som andra glas köpte sig Tommy en BenRiach Sherry Matured 12 yo på 46% och som avslutning blev det en Linkwood Sherry Cask 1987 på 55,9%. Det är sådant här som jag kallar "fredagsmys"


Jag måste bara så här avslutningsvis berätta en liten historia om en kul grej som jag fick uppleva idag. Tidigt i våras skrev jag här på bloggen om en fiskeresa till Skottland som man kunde anmäla sitt intresse till och det gjorde jag, men hörde inget ifrån dem under hela sommaren. Igår fick jag ett mail ifrån dem och de beklagade det som skett. Orsaken kan ni läsa om i tidigare inlägg idag. Idag på mässan kom en av utställarna fram till mig och säger, -du skall få en present av mig, jag ser att du bär omkring på en fiskväska och då tyckte jag att du skulle få ett fiskedrag! Det var ett fint drag med namnet GlenGrant på sidan och det lustiga är att just dom var en av medarrangörerna för ovan nämnda historia! Kul tyckte jag!

av: Peter AllanssonInga kommentarer:

Skicka en kommentar