måndag 3 september 2012

Legendarisk whiskyexpert besöker Sverige 
David Stewart, en av världens främsta whiskyexperter, kommer att besöka Sverige i oktober som en del av sitt firande av att ha arbetat 50 år för det skotska whiskydestilleriet Balvenie. Som Malt Master på Balveniedestilleriet är han på en resa runt världen för att dela och upptäcka de sällsynta hantverk som används i tillverkningen av whisky.

I Sverige kommer David Stewart att besöka den svenska whiskytillverkaren Mackmyra, arrangera whiskyprovningar på en kryssning med Viking Line (4 oktober) och delta på Stockholm Beer & Whisky Festival (5-6 oktober)

Har nosat på mer än 400 000 fat whisky

David Stewart är en legend inom whiskyindustrin och har arbetat för Balveniedestilleriet i 50 år. Som Malt Master, ansvarig för whiskyns komposition, har han ett exceptionellt kunnande om whiskytillverkning. Han har också genom åren erhållit ett stort erkännande och tilldelats ett antal internationella utmärkelser för sitt arbete. Under karriären har han dessutom utvecklat många exklusiva och prisbelönta whiskysorter, ett resultat bland annat av han har nosat på mer än 400 000 fat whisky.

– Mitt intresse för Scotch whisky startade när jag var 19 år och utvecklades snart till ett hantverk. När jag började arbeta för Balvenie gick jag snabbt in i ett lärlingsprogram som till slut gjorde mig till Malt Master. Det tog tolv år men när man tänker på hur komplex whiskytillverkning är, så förstår man att det tar den tiden, säger David Stewart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar