måndag 4 februari 2013

Reseskildring från Edinburgh.


Sambon och jag kom till ett kallt och kyligt Edinburgh. Den första dagen gick vi runt och tittade på stan och det finns verkligen mycket fint att se. The Castle är en av många fina sevärdheter. Jag hann med några goda drams som värmde fint innanför västen den dagen.På min födelsedag bokade vi bord på restaurang The Witchery som ligger precis nedanför the castle. Det var en underbar upplevelse med bra service och mycket god mat.

En restaurang som jag måste få rekommendera är Dusit Thai på 49a Thistle Street. Lokalen är liten men mysig, har toppenservice och är den bästa thaimat jag någonsin har ätit. Boka bord för att den är populär.

Vi passade på att åka en liten biltur under en dag för att få uppleva naturen och se Aberfeldy destilleri. Rabbie´s heter företaget som fixade turen och den mycket trevliga chauffören Allen visade upp sin kunskap i historia.


Highlights på turen:
~ Ancient capital of Dunkeld
~ Hermitage waterfalls
~ Pitlochry
~ Queen’s View
~ Dewar’s World of Whisky at Aberfeldy Distillery**
~ Loch Tay
~ Killin and Rob Roy country

Queen´s View


Höjdpunkten på turen var nog Dewar´s World of Whisky at Aberfeldy Distillery, som bjöd oss på både rundvandring och whiskyprovning.
Sista dagen var det dax och fixa några flaskor whisky att ta med hem. Vi hittade en trevlig butik på The Royal Mile, The Whisky Trail med bra utbud och mycket kunnig personal. Där köpte vi våra två av fyra flaskor till en kommande provning: Bruichladdich Sherry Edition, Infinty 3, Aberfeldy 12 årig och Glenlivet 1824 The Master Distiller´s Reserve.
Av: Tommy Sachariasen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar