fredag 15 februari 2013

Whiskybodens första provning för året 2013.
Då var den första provningen för året 2013 avklarad och med oss denna kväll var Lasse, Janne, Kenneth och jag (Tommy). Innan provningen bjöds det på kycklingwok och pilsner för reta smaklökarna lite.
Efter middagen var det dags att prova första whiskyn, en Speyside Single Malt Whisky 18 årig 40% (inköpt i Tyskland på Lidle för ca 160 kr) det här var en whisky som inte gav några intryck överhuvudtaget och smakade ingenting i min mening.

Nästa i ordningen blev en Bruichladdich The Laddie Ten 46% och vilken skillnad på whisky.
Med en lätt doft av vanilj och svag nötighet och en aning honung i smaken blev denna whisky en av favoriterna under kvällen.


Whisky nr 3 var en Glen Keith 16 årig 43%, det första som kom i näsan var en aning fruktgodis som sedan övergick till vanilj och äpple, i smaken hittade jag mango, äpple och en avslutning av citrus. Det här var en mycket god whisky i min smak.


Whisky nr 4 och den sista i ordningen var en Rosebank 20 årig 55,7%. det första som kom upp i näsan var en aning fruktighet och blommor kanske lite hallon, när jag kommer till smaken så var det en våg av nötter, kanel och honung, med några droppar vatten så gick det över till en smak av vanilj och godis.

Janne och Lasse röstade fram The Laddei Ten på första plats och Glen Keith på andra medan Kenneth röstade fram Glen Keith som nummer ett och The Laddie Ten som nummer två, min favorit under kvällen blev Glen Keith och sedan kom Rosebank med The Laddie som nummer tre.

Tackar deltagarna för denna gågn och ser fram emot nästa.

av: Tommy Sachariasen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar