Är du också en av alla som gillar att plocka fram lite godare saker de dagar du är ledig och får möjlighet till att njuta lite mer av vad du äter? Tyvärr är det ju också så att det som är gott brukar också vara av det dyrare slaget men mycket kan man få till hemma med enkla medel. Så om du gillar whiskylagrad ost så är det ganska så enkelt och mycket billigare att göra den själv. Receptet hittade jag på Internet.
Steg 1. Börja med att köpa hem en bit fin Cheddarost och plocka fram din favoritwhisky!
Steg 2. Tag fram en gaffel och gör en massa hål så att osten lättare tar åt sig av whiskyn!
Steg 3. Vänd på osten och gör även hål på denna sida!
Steg 4. Dela osten i små kuber och slå på whiskyn. Se till att whiskyn täcker ca 1/4 av osten. Se nu till att slut burken väl, stoppa in den i kylen några dagar. Vänd på burken med jämna mellanrum! Så, när det väl är dags för att avnjutas så ta fram osten och torka av den lite innan du skall äta den!
Njut!
av Peter Allansson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar