tisdag 18 juni 2013

En liten historia...Tidigare här idag så gick jag förbi min lokala korvkiosk och kom på att jag var lite hungrig, jag klev på, beställde och satte mig ner för att vänta på maten. I samma lokal så satt en lite yngre man som pratade i mobilen med en av sina polare och jag kunde höra stora delar av samtalet. Han berättade att, "- nu så känar jag jäkligt bra med pengar och idag så drog jag in 800;- i bara dricks...." och så gick snacket. Efter en liten stund så blev det genast intressant, jag hör,


"- så idag så har jag köpt två flaskor jävligt fin och dyr whisky som jag hade tänkt bjuda er på när ni kommer till mig på fredag och festar.." Nu skall det bli kul och höra om vad han anser vara dyr och fin whisky. Han berättar för polaren, ".- Whiskyn kostade faktiskt 500:-/st" Så rättar han sig fort och fortsätter, "- Eller 460:-/st för att vara exakt. Den ene av dom är en Jack Daniel`s Single Barrel (459:-) och den andre är en..." Tyvärr så hörde jag inte vad den andre flaskan var för någon. Jag gick ifrån korvkiosken med ett stort leende på läpparna. Jag tänkte på hur det var tidigare för mig, innan man blev lite av en whiskynörd. Man har onekligen flyttat på ens referensramar... Det skiljer sig lite om jag jämför mellan mig och mannen i min historia. Jag har dock inte smakat denna Jack Daniel`s så jag har ingen aning om den är god eller icke.

av Peter Allansson

2 kommentarer: