torsdag 18 juli 2013

V.29 Ardbeg/ArdbogDå har jag smakat av v.29 av "SEMESTER" - box och denna vecka bjöds det på Ardbeg/Ardbog. En härlig whisky för oss som gillar whisky av de rökigare sorterna. När jag blundade och nosade på whiskyn så såg jag framför mig en bysmed som stod i röken av elden och knackade på nya tunnband till faten som ny och härlig whisky skall lagras i. Nedan kan ni läsa mitt utlåtande av denna whisky. 

SORT: Ardbeg/Ardbog 
DOFT: En fyllig doft av torv, sälta, sjögräs, Ahlgrens lakritsbilar, söta mjuka gelehallon 4,25 
SMAK: En blandning av kola/banan med en stänk av vanilj möter den sträva torven och läderförkläde. 4,50 
ESMAK: Eftersmaken domineras först av kryddpeppar innan sötman tar vid som hänger kvar tillsammans med något syrligt. 4,25 
HELHET: Gillar man rökig whisky från öarna i väst så... 4,50 
Ev. kommentar: Dags att hänga av sig förklädet och gå ut och vädra lungorna! Ps. Drick inte en öl efter denna whisky Ds. 
TOTALPOÄNG: 17,50 p

av Peter Allansson

3 kommentarer:

 1. Härligt Peter!
  Ser själv fram emot att få avnjuta denna goding inom en dag eller två. Är också lite nyfiken på om de spanska Manzanilla-sherryfaten har haft stor påverkan... Om du skulle ställa den emot andra Ardbegs du smakat, var hamnar denna då? (tips om du inte vill ha svart bakgrund bakom texten, "klistra in" i Anteckningar och kopiera texten igen)

  SvaraRadera
 2. Jag säger lite som du, mer sherry och den hade åkt upp ett snäpp i betyg.

  Jo, men faktum är att svart bakgrund är helt medvetet.. :-)
  Vi har ju en .se-adress också och där skall en ny sida upp framåt hösten och då ökar möjligheterna till att få en lite bättre sida..

  //Peter

  SvaraRadera
 3. Ahh... (ok, sorry) Vet av egen erfarenhet att den svarta bakgrunden ev. följer med vid kopiering från AWC-sidan.

  Det skall bli spännande, kul och intressant att se vad ni hittar på och vad som kommer upp på http://www.whiskyboden.se! Lycka till! :)

  SvaraRadera