söndag 28 juli 2013

V.30 The Ten - Bara en kvar nu..!Igår så smakade jag av The ten, First Fill Sherry Cask på 45,1% och jag är lite förundrad över att den inte smakade bättre, men men, jag kanske inte hade den bästa av dagarna. Nu har vi bara en liten flaska kvar och jag längtar redan till nästa sommar och en ny utmanande semesterbox. Nedan ser ni vad jag lämnade in till Amnehärad´s Whiskyklubb..

av Peter Allansson

SORT: The ten 
DOFT: Ett ord, Sherry. Efter en stunds kämpande så finner jag lite höstfrukter i doften tillsammans med en uns av havssalt. 3,75p 
SMAK: En sträv sötma är det första som möter upp sen får jag smak av choklad och kanske lite kryddpeppar och lite apelsin/citrus . 3,50p 
ESMAK: En ganska så lång eftersmak men den fyller inte upp riktigt, jag saknar något. 3,25 
HELHET: Det är en helt ok vardagswhisky och som har ett hyggligt pris. 3,75p 
Ev. kommentar: ? 
TOTALPOÄNG: 14,25 poäng.

2 kommentarer:

  1. Har inte smakat min egen sample ännu (sker inom kort!) men lite spännande och intressant ändå att se att den fått så pass höga poäng, ungspriten i den till trots... The Ten #8 Heavy Sherry 45.1%

    Pris- och smakmässigt verkar den enligt din notering att ligga ungefär som på förhand förväntat. (billig, bra och smakrik sherrylagrad whisky är ju ofta en ganska svårfunnen kombo med några få undantag) Ber att få återkomma när jag har testat den själv och har en åsikt... ;)

    SvaraRadera
  2. Skall bli intressant att se vad du tycker :-)

    //Peter

    SvaraRadera