söndag 11 augusti 2013

En helg - Några whisky - UnderhållningSöndag eftermiddag och jag sitter med några droppar Paul John (såå gott) och förbereder mig för att ta mig till Gröna Lund för att uppleva lite underhållning. Idag spelar Tenacious D och jag kan inte tänka mig annat än att det blir underhållande. Under helgen som gått har jag hunnit med att smaka av några ny sorters whisky som jag inte tidigare smakat på och det är ju alltid trevligt.  
Den jag inte kommer namna så mycket kring är väl Holy Spirit. För som jag misstänkte var innehållet inte mycket att jubla över och då behöver jag inte öppna min egen utan den låter jag stå som den är. Jag får dock tacka Daniel för provsmaket! Jag tror att innehållet är en billig GlenGrant, men det är vad jag tror. Men Markus från TPWC skickade mig ett par samples och bl a fanns en Ledaig 10 yo på 63,1% med och den blev jag glatt överraskad av. Efter att ha funnit rätt mängd vatten att slå i så blev den riktig fin. En sådan får jag nog inhandla vid tillfälle. Tack Markus!

Veckans Whisky blir för mig Kilkerran WIP 5 Serry Wood som jag köpte härom dagen. Drack några droppar igår igen och intrycket består. Så nu längtar jag lite tills den får mogna ett par år till.... 
Ha nu en fortsatt bra söndag!

av Peter Allansson


2 kommentarer:

  1. Ahh, va kul att du gillade Ledaigen. Den är lite speciel och det är precis som du skriver "rätt mängd vatten" så vaknar den till.

    SvaraRadera
  2. Det är spännande med samplesbyten :-)

    //Peter

    SvaraRadera