tisdag 27 augusti 2013

"Nya" Systembolaget


Systembolaget - Nybrogatan

I förmiddags såg jag en notis om Systembolaget som freddeboos.se hade länkat till och den gjorde mig lite nyfiken så jag bestämde mig för att åka in för att ta mig en titt. Efter den 2 september så kommer alla systembolag att ha en ny ordning på sina hyllor och den största skillnaden märks på vin och öl och mindre för'ändringar när det gäller whisky. Jag fick mig en pratstund med en av personalen i tjänst som villigt svarade på mina frågor och han berättade att detta har pågått som ett försök i dryga ett år nu och kunderna har varit positiva till förändringen. 

Allt vin kommer man nu, efter den 2/9, dela upp per land och inte som det är nu per prisgrupper och ölen delas nu in efter typ osv. Whiskyn har fått en ny märkning och det efter hur rökig den är. Först hade man tänkt en fyragradig skall men man har nu bytt ut den mot en tolvgradig skalla, som klockan ungefär. Ju mer klockan är desto mer rökig, om ni förstår vad jag menar. Whiskyn kommer dock stå kvar i bokstavsordning. 

Personligen så kändes hela upplägget ganska så naturligt och logiskt så jag tycker att denna förändring kommer att vara till det bättre. Jag tackar personalen för att de ställde upp på några frågor och att jag fick ta några egna bilder inifrån Systembolaget på Nybrogatan i Stockholm.

av Peter Allansson 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar