onsdag 11 september 2013

English Whisky Black Range Peated


Då har man fått smaka på English Whisky Black Range Peated 43% från Clydesdale AB och jag måste erkänna att jag hade en liten förutfattad mening om den innan jag nu fått smaka av den. Den är bättre än jag trodde, men den har en bit kvar innan de kan utmana sina grannar i norr.

Doft: Man känner av röken så fort man sätter näsan till och sen känner jag en liten doft av hö, samt som avslutning, sälta.

Smak: Lite fruktig, sen dyker röken upp och det blir mer kryddstarkt. Det finns mer men jag kan inte urskilja vad det är.

Eftersmak: Längre eftersmak än väntat. Den kryddade röken tonar sakta bort. Behaglig avslutning.

Inte alls fel men jag tror den kommer att bli mycket bättre om några år. Varför inte då en Cask Strength!

Ni hittar den på Systembolaget, nr 10423 och kostar.439:-

av Peter Allansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar