lördag 7 september 2013

Glen Elgin The First Edition 37 yo - Finns nu att beställa på SBDet blev till en perfekt kväll som jag förespådde tidigare på dagen. Efter att ha varit ute i solen under eftermiddagen och förkvällen så kom jag precis lagom hem för att se matchen mellan Irland - Sverige sparka igång. Det blev vinst till slut för de våra, även om jag tyckte de flesta spelarna i Sverige underpresterade matchen igenom. Hjälten för kvällen blev Anders Svensson! 

Under halvtidsvilan hämtade jag min lilla flaska med den Glen Elgin, The First Edition, som jag har gått och suktat efter under dagen. Jag hällde försiktigt upp whiskyn i ett glas och fann mig till rätta. Jag satt nog en bra stund och bara sniffade innan jag kom på att jag kanske skulle smaka lite också. Redan vid det här stadiet började jag tänka tanken om att göra en beställning.

Glen Elgin, The First Edition 37 yo, Cask Strength 46.8%  2 499:-  SB-nr. 87339 

Doft: Jag upplevde den till en början som lågmäld och försiktig, sen doften av torkade blommor. Det luktar solvarm ek och någon form av söt frukt. 

Smak: Utan förvarning är man mitt uppe i en riktigt intensiv fruktexplosion. Lite honung känner jag nog och efter en stund så är det tjärpastiller och fudge dominerar smakerna till upplevelsen. En väldigt vuxen smak.

Eftersmak: Här får vi en rund, mjuk och en väldigt lång eftersmak där den, lite sträva, smaken av ek sköljs runt med frukter och blommor i massor. 

Det här är verkligen en whisky för mörka höstkvällar. Väl vald musik, ett schackbräde och sedan ett tyst parti under skenet av en massa stearinljus. Det är nästan att jag längtar till oktober månad. Normalt så faller mina ögon på "sherry" och "rök" då jag läser om ny whisky som är på ingång, men denna Glen Elgin lockade mig ändå och jag är glad över att få ha stiftat bekantskap den.  Det här är en whisky som har en helt annan kraft i smaken som var så häftig att jag lär nog få göra en ny budgetplanering. Åter igen vill jag tacka Jolly Good Brands & Clydesdale AB för smakprovet.

Betyg: 8/10
av Peter Allansson

2 kommentarer:

  1. Vi får hoppas att den är god! Har köpt den till mannen min, skall få den i födelsedagspresent. Jag tycker att er sida er riktigt trevlig. Jag dricker själv inte whisky, men jag får många bra förslag på överraskningar till min gubbe. Med vänlig hälsning Lisbeth

    SvaraRadera
  2. Hej Lisbeth

    Jag gillar den riktigt mycket och har själv beställt en flaska som jag hoppas kommer till veckan :-)

    //Peter

    SvaraRadera