torsdag 12 september 2013

Glen Garioch 21 yo 51,5% - Old Particular Single Cask, Douglas LaingIdag blev första möjligheten för mig att börja smaka på Douglas Laing´s nya serie Old Particular Single Cask, som jag fick några varuprover utav. Först ut i raden blir Glen Garioch 21 yo 51,5% som kommer att kosta 1268:- då den släpps på Systembolaget. Datum för släpp är i dags datum inte bestämt.                                                                                                                               Med en viss spänning så sitter jag med glaset i handen och tänker på vad jag just hade läst, "... best ever Single Cask range", så får man väl skärpa sina sinnen nu när man skall smaka av dem. Alla faten är speciellt utvalda och man har inte använt sig av kylfiltrering eller tillsatt några färgämnen.

Doft: Svag svag rök med apelsinmarmelad. Tänker på när jag var i Indonesien där de stoppade olika kryddor i tobaken. Känner även en svag ekdoft. Kanske lite läder.

Smak: Först lite pepprig som snart tonades ner av den smöriga känslan. En svag eksmak finns där tillsammans med något sött (sirap?) En uppfriskande smakpalett.

Eftersmak: Härlig eftersmak i en skön blandning av doft och smak som dock kunde ha varit lite längre. Sist i eftersmaken känner jag lite smörkola smyga på som man kan suga på en stund.

The End: Gott, kan jag få mer! Jag kom på nu i efterhand att jag överhuvudtaget inte tänkte på att prova med några droppar vatten, det behövdes väl då inte.. En skön whisky för inte allt för dyra pengar.

av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar