lördag 21 september 2013

Mycket trevligt och mycket gott


Så här dagen efter så försöker jag ögna igenom gårdagens mässa i mitt huvud, vad var bäst och vad överraskade oss mest. Vi kom dit vid halv 5 och folk börja komma och man kan se några söker sig fram med glaset i hand efter några droppar att smaka. Så efter att vi hade hängt av oss så började vi också söka runt bland flaskor efter någon sort att starta upp med. Jag började med en Glen Grant Five Decades och Tommy startade upp med en Highland Park 25 yo.
                                                      ___________________________

Det är så skönt med sådana här mässor, det är lugnt, ingen tokfylla, ingen dunka dunka som gör en döv och man behöver inte skrika för att göra sig hörd. Det är en härlig stämning och alla utställare och glada och tar sig tid att prata och svarar gärna på alla dess frågor som kommer från oss besökare. Jag provar nu BOX Försmak som har legat på Sherryfat och jag njuter av den unga whiskyn. Denna ser jag fram mot när den släpps som färdig whisky på Systembolaget.

Efter en stund så står jag och sippar på en 22-årig Caperdonich från Duncan Taylor och inser att denna kan vara med och utmana om "bästa" whiskyn för afton men den får kämpa mot en Balvenie TUN 1401 #8. Det är svårt att välja emellanåt men då rycker utställarna fram med sin hjälpande hand och tipsar. Stefan tappar upp ett par centiliter av något som för mig blir kvällens överraskning, Dutch Rye 100 på 50%. Riktigt fin.

Hade man mer tid och pengar så skulle vi gå dit idag igen för det är så mycket man missar eller inte har budget till, men det kommer nya mässor och man får väl spara undan lite mer pengar så man kan smaka mer whisky.
                                                      ___________________________

Både Tommy och jag är riktigt nöjda när vi åkte hem och vi vill passa på att tacka alla ni som gjort den här mässan möjlig och vi hoppas att den blir av även kommande år. Tack till alla glada och trevliga utställare.

av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar