tisdag 5 november 2013

Amrut Sherry Cask Blackadder Raw Cask 62,3%

Härligt, en Amrut som jag inte har smakat på tidigare, så lyckan var total när jag fick skruva av korken på flaskan och sedan tappa upp de gyllene dropparna. Nu så, i glaset har jag en Amrut Sherry Cask Blackadder Raw Cask på 62,3%. Spännande! Även denna är från de varuprover som kom från Clydesdale AB

Amrut Sherry Cask
Doft: Himmelska dofter av olika de slag, fruktigt och samtidigt en lätt "bränd" doft kommer som små puffar.
Man känner en svag doft av Sherry.  Kryddor och nötter blandas med smörkola.

Smak: Oj, här fick man ta det lugnt. Till en början är den lite torr och stickig som dämpas lite av den söta Sherryn. Smörkolan finns även här i smaken. Jag kommer att tänka på en blomhandel när jag blundar för att söka vad jag känner.

Eftersmak: Smakerna visar upp sig en efter en på ett kraftfullt sätt för att sedan, på ett abrupt sätt, bara försvinna.

The End: Ett ord, vatten! Det blev en del droppar vatten innan jag hade hittat min nivån för denna "riviga" Amrut. Den kommer att finnas på Systembolaget f o m den 2 december och kommer då att kosta 1098:- Prisvärt

av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar