måndag 4 november 2013

Clynelish 1997 och Bowmore 1987

Igår kväll var det lycka, förkylningen hade släppt så pass att jag vågade mig på ett par intressanta varuprover från Clydesdale AB. Jag startade med en Clynelish 1997 Blackadder Raw Cask på 58,5% och avslutade med en Bowmore 1987 Blackadder Raw Cask på 49,9%. 

Clynelish 1997
Doft: Gott, man möts av en varm och söt doft innan de brända mandlar kommer fram i små doser. Sen tycker jag mig känna en svag doft av nötkaka innan doften avtar.

Smak: Här var det hett och samtidigt sött. Kryddpeppar blandat med torkad frukt. Efter ett par droppar vatten så känner jag smaken av smörkola och fragment av chili. Mycket spännande smakkombinationer i denna dryck, yea! 

Eftersmak: En eftersmak som jag skulle vilja ha haft kvar något längre. Smörkolan klingar av och där det sträva avslutar hela upplevelsen. 

The End: En whisky som gav mersmak och nog är den värd sina 1197:- som den kommer att kosta när den släpps den 2 december på Systembolaget
                                                          _______________________

Bowmore 1987
Doft: Näsan möter en virvlande doft av blommor som sydvästvinden för med sig när den drar in över land. Man kan skönja doften av vanilj och rök. En "stor" doft!

Smak: Här finner man en riktigt "fet" smak som stormar in i skydd av röken och möts upp av det söta och nästan mjuka tonerna av vanilj och kola.. Fullvuxet på ett sätt som får en att tänka på någon "Krigare"

Eftersmak: En lång och god eftersmak som har kvar det söta med lite rök och lite sälta. 

The End: Denna gillas skarpt av mig och den skulle bli ganska så omtyckt bland mina vänner. Tycker dock att priset, 3986:-, är snäppet i överkant. Även denna släpps den 2 december på Systembolaget

av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar