söndag 17 november 2013

Cú Bócan - Helveteshunden


Då var Daniel här igen med min andra rapport/recension eller vad ni vill kalla det här på Whiskyboden, den första kom för några veckor sedan då jag stod värd för min premiär-provning i sällskapet. Jag frågade Peter igår om det var okej att recensera en ny whisky jag köpt, och det var inga problem.

2:a November lanserades och släpptes det ny whisky på bolaget med många intressanta flaskor, mitt val hamnade på "Bowmore Devils Cask" & "Tomatin Cú Bócan". Tyvärr fick jag bara den senare för jag var tydligen för långsam vid beställningen så Bowmoren hann ta slut, ny chans den 21:a då systembolaget gör ytterligare ett släpp p.g.a. den stora efterfrågan. Hoppas man då får tag på en flaska för flera andra har tydligen kunnat beställa flera än 1 vilken är extremt tråkigt och fel av SB att låta sådant mygel ske.

TOMATIN CÚ BÓCAN, 46%, NON-CHILL FILTERED

Varför jag valde Tomatins Cú Bócan beror mestadels på att jag är hårdrockare och vilka inom den stilen har inte ett gott öga till det mystiska och ockulta.

Doft: Lätt rökig whisky med inslag av citron & sherry, jag kan även uskilja lite smörkola/toffee efter en stund tillsammans med den typiska vaniljen.

Smak: Lätt fyllig smak av sherry med en härlig rökighet som toppas av peppar & vanilj.

Eftersmak: Det jag associerar till i eftersmaken & blandningen av sherry, sälta och vitpeppar stavas gummistövlar.

Sammanfattning: EN mycket trevlig och god whisky som är väldigt prisvärd (499:-), passar perfekt till sensommaren eller tidig höst tillsammans med goda vänner. Man kan ju bara fantisera och hoppas att även helveteshunden gillar denna och lämnar destilleriet ifred så dom kan fortsätta göra god whisky för jag kommer garanterat kolla upp mer av Tomatin. På återseende...

/Daniel Althén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar