söndag 15 december 2013

< Söndag v.50 >

Tre ljus i lågor, ett kvar och snön lyser med sin frånvaro trots att vi idag har kommit fram till den 15 december. Trots detta har veckan varit fantastisk för whisky så det blev tufft kring platsen om "Veckans Whisky"

Det här var första veckan på länge som jag inte haft en förkylning i kroppen och det känns härligt att kunna lukta på whisky till fullo igen. Extra skönt var det då det var jag som stod för årets sista provning och jag håller med Carl i orden, "det var en hög lägstanivå på whiskyn under provningen", och det är där ifrån som jag valde whiskyn till "Veckans Whisky" .

Paul John Single Cask P1-164 på 57% är en otroligt vacker whisky med sin klara kopparfärg som tilltalar mig mycket. Den har en komplex doft med nougat i topparna. Smaken kittlar alla smaklökar med en pepprig lakrits i främsta ledet. I eftersmaken, som tyvärr är för kort, visar sig vaniljen för första gången för att sedan snabbt försvinna. Jag skall ta och jämföra den här mot P1-163 någon dag. 

Det kommer att bli intressant att testa de andra från Paul John, som vi fick med posten, lite senare i veckan. Amrut får börja se upp för Paul John är en allvarlig utmanare som "bäst från Indien". Det kommer att bli en fantastisk nästa vecka då jag kommer att få smaka på en hel del nytt, men det får jag återkomma till...

Ha nu en bra Söndag!

av Peter Allansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar