torsdag 16 januari 2014

Bunnahabhain 22 yo - Mortlach 20 yo

Min granne tillika en av personerna bakom Whiskyboden gav mig möjligheten att pröva en sample och skriva om. Jag valde en Mortlach och blev glatt överraskad när han kom över med 2 st istället. Tack Peter!

Mortlach 1991 Sherry Butt 20 yo, 46%, Hart Brothers (85394 SB 1135:-)

Doft: En söt fruktig sherry doft möter näsan, några sekunder senare känns det som en hel fruktkompott bosatt sig i näsan.väldigt trevlig doft.

Smak: Sherryn är hyfsad påtaglig med mer brända toner av något gummiaktigt med pepparsmak (Tuggummi?)

E-smak: Brända pepparsmaker med stänk av sälta.

Helhet: Om jag jämför med min egen Mortlach 15 yo, 43% från Gordon & Macphail så skiljer sig inte sorterna så mycket ifrån varandra förutom sherryn och att den lagrats 5 år längre. Helt okej whisky.
                                                     _______________________________

Bunnahabhain 1990 22 yo, 52% sherry, Whisky-Fässle, Duck Edition (84392 SB 1600:-

Doft: Söta plommon doppade i sherry med ljuva choklad & vaniljtoner. Jag kan lukta länge på den här.

Smak: Bränd citron/pepparsmak tar tag i smaklökarna och avrundas med sherryn, Mycket god.

E-Smak: Bränt pepparträ om det nu finns något sådant? Annars är det en hyfsad lång eftersmak.

Helhet: En god sherrywhisky som är den bästa av dom 2 jag provade, om jag skulle få för mig och inhandla någon så blir det Bunnahabhain.

av Daniel Althén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar