onsdag 29 januari 2014

Elements of Islay - Lg4

Så får ni här idag våra smaknoteringar av Elements of Islay Lg4 som vi smakade på i fredags eftermiddag. Det var för mig en whisky som förde mina tankarna till "Smoke on the water" av Deep Purple....

"Den nästan legendariske whiskysamlaren Suhkinder Singh är välkänd för många, speciellt genom sin butik The Whisky Exchange. Suhkinder har lyckats väl med sina samlingar och sin butik, så pass bra att han öppnat ytterligare en i Londons kända Vinopolis, ett dryckes tempel i södra London. Under senaste åren har man börjat buteljera whisky under egen etikett, med moderbolaget Speciality Drinks som producent..." (text från Clydesdale.se)

Elements of Islay Lg4 55,7%

Doft: Så fort man börjar nosa i glaset så slås man av att detta är då en whisky som inte döljer sitt ursprung, röken dyker upp på en gång och blandas snart med doften av saltlakrits. Man kan ana något sött i bakgrunden tillsammans med, russin!!

Smak: Röken har vi även här i smaken i en blandning med lite smörkola. Lätt fruktig och småpepprig. Eksmak med torv dyker upp perifert.

Eftersmak: Smörkola med brända mandlar och vanilj. Lite torr och sträv.

The End: En klassisk Islay-whisky som har de ingredienser som sig bör och är det sådana whiskys som du söker så lär du inte bli besviken. Denna finns f o m 1 februari på Systembolagets beställningssortiment och levereras av Clydesdale AB

                                   av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar