tisdag 25 mars 2014

Glen Grant 1993-2013 Samaroli Cask #121920

Det här var en whisky som fick mig att sjunka in i mina tankar och bara njuta, så jag fick nästan tvinga mig till att kladda ner lite smaknoteringar. Fantastisk!

Silvano Samaroli har via sitt företag Coilltean International försett mängder av whiskyintresserade personer med single malt whisky av högsta kvalité och så även med vatted whisky. Med ett företag baserat i Italien har han under 40 år haft en marknad som varit honom tacksam. Buteljeringarna i den typiska svarta flaskan har varit mycket svåra att finna men finns numera i Sverige. [text från Clydesdale]
Glen Grant 1993-2013 Samaroli Cask #121920 45%

Doft: Oj, här var det mustigt, kryddigt och ganska så snart fick man en fruktskål upp i näsan. Skog och lingon/blåbär finns där någonstans som förgyller doften. Lite pepprig!

Smak: Den har en fyllig och mustig smak där nu äpplen dyker tillsammans med bär och skog. När man låter whiskyn rulla runt i munnen kommer kryddpepparn till sin rätta.

Eftersmak: Lång, smakrik och alldeles fantastisk. Det här var något man kunde suga länge och väl på, precis så som det skall vara.

The End: Det här var verkligen en "vill ha mer" - whisky och det är vad jag brukar kalla en whisky med fullvuxen smak. För en Landstingsanställd som mig så räknar jag det här som en "lite dyrare" whisky, men ack så värd var enda krona. Whiskyn marknadsförs av World Wide Brands och finns på Systembolagets beställningssortiment till priset av 1600:-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar