onsdag 26 mars 2014

Millstone 1999 PX Cask + En Whiskypinne

Idag handlar det om att njuta, så papper och penna fanns till hands då jag smakade av denna Millstone PX Cask från 1999 som jag fick av Stefan på World Wide Brands.

I skrivande stund så sitter jag med ett par cl Jura och smaskar på en whiskypinne som jag hittade i affären idag och nyfiken som jag är så måste jag ju smaka på den tillsammans med en whisky. Jag ska inte orda om den nu, men jag kan ju säga att det finns godare korvar.

Millstone PX Cask 46% 1999

Doft: Till en början så känner jag ingen doft, bara en odefinierbar aktivitet, men efter en liten stund så kommer det en fruktig doft tillsammans med lite nötter och honung. Man kan sen ana en svag sherrydoft som inte riktigt fyller ut kostymen. 
Smak: Smaken är till en början klassiskt söt och man känner sedan en russin/nöt - blandning. Sherryn är lite tydligare nu. Lakritspastiller sväller fram tillsammans med lite kryddpeppar.
Eftersmak: Eftersmaken domineras av peppar och lakrits och precis i slutet finns sherryn med. Lite kort eftersmak enligt mitt tycke.
The End: Hade sherryn varit tydligare i doft och smak så hade jag varit mer exalterad och med den korta eftersmaken så kan jag bara idag ge den godkänt. Denna whisky finns inte att köpa i Sverige, men Juul`s Vinhandel har den i sitt sortiment för 995 Danska kronor.

av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar