fredag 21 mars 2014

Millstone Peated - En ungtupp på 5 år!


Nu har jag testat Millstone Peated, en 5-åring på 40%.Det är en mild och lätt rökig whisky som i mitt tycke borde ha fått lite mer rök med sig innan den hamnade på faten. Jag bör nog tillägga att jag gillar riktigt rökiga saker, så som Octomore, så min bedömning kan upplevas lite missvisande. 

Millstone Peated 5 YO 40%

Doft: Jag möter en mjuk maltig doft som är inslagen i lätt rök. Ganska så snart känner man kola tillsammans med vanilj. Det är en trevlig doft som man gärna sniffar lite extra på. Efter en stund så känner jag även en ny doft som kommer fram och jag tänker bär, men kommer inte på vad för typ.

Smak: Smaken upplevde jag som lite oljig med inslag av torv till en början, men sen dyker en lätt vaniljsmak upp och man känner också kolan, som för mig påminner lite om Werthers original. Kryddpeppar finns där som försöker att sticka fram, men de når inte ut riktigt hela vägen.

Eftersmak: Här förvånar mig whiskyn lite, den har en mycket längre eftersmak än vad jag hade föreställt mig och där alla smaker finns med hela vägen.

The End: En helt ok whisky som bjöd på både en överraskning och en lättare besvikelse. Kan också tycka att priset är snäppet för högt. Den levereras av World Wide Brands/Clydesdale och finns på Systembolagets beställningssortiment och kostar 799 riksdaler.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar