måndag 10 mars 2014

Millstone Sherry Cask 12 YO

En välbalanserad och vuxen whisky som borde stå i mitt skåp!

Varför åker jag hem från mässan med en sample när det borde vara en hel flaska, det kan man ju undra, jag skulle ha provat den ombord! Jag får nu i stället gynna staten med sitt Systembolag. Här får ni nu mina smaknoteringar av Millstone Sherry Cask 12 yo som i Sverige saluförs av World Wide Brands genom Clydesdale AB.

Millstone Sherry Cask 12 YO 46%

Doft: Det rullar in en blandning av saftiga gröna äpplen kryddade med nötter som sveps runt i en slöja av sherrytoner. Det finns en svag svag doft av honung i bakgrunden.

Smak: Smaken är fruktig, välbalanserad och har en lätt smak av kryddpeppar.

Eftersmak: Jag upplever en medellång eftersmak med en aning smak av banan och där sherryn blandas med mandel.

The End: En underbar whisky. Jag rekommenderar er att inte droppa i allt för mycket vatten då jag upplevde att doft och smak försämrades. Ett litet udda tips då, smaka av den tillsammans med lite saltlakrits, det är riktigt gott! Ni hittar den på Systembolaget genom att klicka här!

av Peter Allansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar