söndag 9 mars 2014

< Söndag v.10 >

Söndag igen, Whisky Fair är över för denna gång men vi har minnena kvar och dom får man ta fram då allt annat känns lite mindre kul! Nu är det dags för nya djärva mål.

Allt har sitt slut, även de godaste flaskorna med den härligaste av de alla whiskysorter, men ha förtröstan, det kommer nya. Förra söndagen så hade jag inte så mycket att skriva om i whiskyväg, men idag, herre gud, man skulle nog kunna skriva en hel bok om varje whiskymässa ombord på Cinderella, men det överlåter jag till andra. Förutom de flaskor som jag köpte med mig hem så fanns det gott om whisky att smaka på, som t ex en anCnoc från 1975 som jag först hade planer på att köpa. Jag passade i sista stund på grund av att den hade alldeles för mycket smak av torkat gräs, men det är ju inget att hänga läpp för.

Hade jag i stället provat den whisky som jag avslutade med så hade jag investerat direkt och det är den som tar plats som "Veckans Whisky". Highland Park 1974, vilken gudomlig whisky och ni som har smakat på den vet vad jag pratar om. Varför köpte jag den inte, det ångrar jag väldigt mycket idag! Den är len som smörkola, fyllig som få och med en eftersmak som följer mig fortfarande. Aldrig mer, aldrig mer skall jag tveka när jag har chansen att köpa en whisky av sådan här kvalitet och till ett pris som knappast lär komma igen. Jag gläds åt er som lyckades komma över en flaska!                                                                                                                                              av Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar