onsdag 16 april 2014

En Liten Bourbon...

Ytterligare en whiskey köpt på den flytande whiskymässan skall provas, i detta fall en Kentucky Straight Bourbon Whiskey, närmare bestämt en flaska från Jim Beam.

Jim Beam DEVIL'S CUT, 45%

Jim Beams egna beskrivning är att medans whiskeyn lagras avdunstas en del från fatet, detta är vad vi alla kallar "Angel's Share" (änglarnas andel). Efter lagringen när whiskeyn hälls ut är en del av whiskeyn fast i träet inuti fatet och det är detta destilleriet kallar "Devil's Cut" (Djävulens Andel).

Lunkande ner till min granne Peter, tillika den ena som driver Whiskyboden, som även han var nyfiken på vad den här whiskeyn hade att erbjuda.

Dofter: Klassisk bourbon-söthet som blir dränkt av skumbananer. Peter får även en doft av katturin som han säger på ett positivt sätt.

Smaker: Hyfsad fyllig med en enorm eksmak, vaniljen finns men även något sött som kan vara bär eller något annat.

E-smaker: Väldigt kort med en torrare smak av trä, lite peppar dyker och försvinner lika snabbt.

Helheten: Betydligt bättre än många andra bourbon som man smakat på, inte lika söt och har rena smaker som inte behöver vattnas eller spädas ut med annat typ Coca-Cola. Den spöar min Jack Daniel's Scenes from Lyncburg med hästlängder & passar perfekt som vardagsdricka.

/Daniel Althén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar