Efterrätten till midsommar med smak av svensk whisky.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYKMFIRw2jFEouSzvFNHTRR3K5-AE9dxJHbTWmIw9_79wFJrUiPhGWMv1t-PzBK7Sq8xVVJNEMitU2eADANtZLrKyf_xzpzsve326eSlD1ZZjVOqoKihRwVh6fS33lMfgT8ga-283_Rqg/s1600/mackmyra_flaska.gif)
6 dl grädde
1 dl socker
2 st vaniljstänger
Brukswhisky efter smak (ca 4 cl)
2,5 gelatinblad
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen.
Koka upp grädde, socker och frön från vaniljstängerna.
Tillsätt gelatinbladen samt whiskyn i den varma grädden,
sila upp i 4 glas och ställ i kylen.
Servera med rårörda hallon och mandelbiskvier.
Tillagas ikväll för servering imorgon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar