fredag 18 juli 2014

Whisky = Mat


Igår så provade jag att marinera mina bacon innan jag gjorde ordning pastasåsen som jag brukar göra och det blev faktiskt riktigt gott. Dagen till ära så köpte jag också in en flaska Bunnahabhain 12 yo som blev till en marinad för mina baconskivor och det resulterade i en pastasås. Jag misstänker att jag kunde ha använt whisky av redan införskaffat material, men det är ju lite roligare att köpa in en ny flaska för ändamålet... 

Maten då, om ni skulle vara intresserade av att testa..

Börja med att klipp ett paket bacon bitar 1,5 x 1,5 cm
Lägg dem i en skål med några centiliter valfri whisky och
låt dem ligga i minst en timme.

Stek baconen och lägg sedan i, och stek, en rödlök.
På med krossade tomater, riktig grädde och sedan
en burk Kidneybönor. Krydda efter behag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar