måndag 8 september 2014

Laphroaig 11 yo - Hepburn's Choice

Först ut av de tre varuproverna, som kom från Clydesdale AB, blev Laphroaig 11 yo på 46% - Hepburn's Choice. När Tommy är åter från Finland kommer han att skriva om Big Peat X-Mass och Daniel tar hand om Miltonduff 7 yo. Då så, nu kör vi..

Efter det att bröderna Laing delade upp Douglas Laing mellan sig så grundade Stewart Hunter Laing & Co och har under 2014 skapat ett nytt varumärke med namnet Hepburn's Choice. Namnet Hepburn är ett gammalt släktnamn där William Hepburn var diplomat och en konnässör av Scotch Whisky. Under detta märke buteljerar man whisky som är lite yngre än de som buteljeras i Old Malt Cask. Oftast från singelfat och vanligtvis vid 46%. Alltid utan färgjustering och aldrig kylfiltrerade.

Laphroaig 11 yo 46% - Hepburn´s Choice. 

Doft: Kalksten och torv inleder tillsammans med en slöja av grönt Te. En något mjukare doft än vad man är van vid av en Islay-whisky, men det råder ingen tvekan om härkomsten och man kan tryggt fortsätta...

Smak: Till en början tyckte jag den var lite stickig i smaken, men det försvann ganska så fort då vaniljen smyger in med röken och dämpar de vassa kanterna. Tycker mig uppleva lite sälta i smaken också.

Eftersmak: Vi får en ordinär eftersmak av denna Islay-Whisky, men jag tyckte den kunde ha varit lite fruktig i sin efterklang.

The End: I sin doft och smak är den en godkänd whisky, men om man nu skapar ett varumärke som skall komma fram med lite enklare och lite billigare whisky så känns denna i dyraste laget. Förvisso släpps endast 151 flaskor så man får nog vara snabb om man vill ha en. Den släpps den 1 oktober och kommer att kosta 998 kr. och har Nr.85910 på Systembolaget


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar