tisdag 30 september 2014

Miltonduff 7 Yo 46% Hepburn’s Choice


Det kom lite varuprov från Clydesdale AB  (stort tack alla ni) och mitt val föll på den här...

Hunter Laing & Co är även hemvisten för Langside Distillers som är den officiella buteljeraren.
Man har under 2014 skapat ett varumärke med namnet Hepburn's Choice. Under detta märke buteljerar man whisky som är lite yngre än de som buteljeras i Old Malt Cask. Oftast från single fat och vanligtvis vid 46%. Alltid utan färgjustering och aldrig kylfiltrerade.


Miltonduff  7 y Hepburn's Choice 46% (Clydesdale AB, SB-nr: 85151, 619:-)

Doft:
Det första som jag känner är Mandelkubb, sen kommer det hjortron och gelé/marmelad men även
något sorts sädesslag som jag inte kan urskilja

Smak:
Söt fruktkompott, vanilj & mild honung. Man känner av att den är ung och det drar tyvärr ner
upplevelsen lite grann.

E-smak:
Hyfsad lång med sötheten från vaniljen och fatet som hänger sig kvar.

Helhet:
Trevlig whisky som faktiskt leverar goda dofter och smaker trots sin unga ålder.
Någon sherry märkte jag inte av, om whiskyn hade fått gotta till sig ett par år till tror jag
att den hade vunnit ännu mera på.

Daniel Althén

1 kommentar:

  1. Jag föreställer mig aldrig att jag gör det här, men jag är glad och vill att andra ska få sin hjälp. Jag är registrerad sjuksköterska, mitt 5-åriga äktenskap gick ihop, min man lämnade mig och våra barn lämnade huset och andra saker jag hörde, jag hörde att han såg en tjej som jag försökte mitt bästa för att ta med hem, jag bad trots att Jag gjorde inte Jag gjorde inget fel för att få saker att fungera, men han vägrade helt att prata, behandlade mig konstigt och till och med ignorerade barnen. Jag blev besviken och var tvungen att söka hjälp tills jag såg Dr. Egwalis andliga hemfall. Han försäkrade mig att han skulle vara glad och att allt skulle bli bra om några dagar, men jag var verkligen skeptisk. Jag kontaktade äntligen honom igen, vi gick igenom processen tillsammans och blev förvånade över att trollformeln fungerade och min man kom hem efter två års separation. Dr. Egwali, han är faktiskt mannen i hans ord. Om du har problem med ett förhållande eller någon aspekt av ditt liv, kontakta trollkarlen dr. Egwali för långvarig behandling.
    El. E-post: Dregwalispellbinder@gmail.com
    WhatsApp / Viber-nummer: +2348122948392

    SvaraRadera