tisdag 7 oktober 2014

Mitt Whiskyrum - Peter Dreifaldt Vidberg

Av en tillfällighet fick jag se en bild på vad som skall bli ett whiskyrum i framtiden och då fick jag en idé om att Whiskyboden skall följa bygget från start till mål. Jag tog kontakt med Peter Dreifaldt Vidberg, bosatt i Norberg och är den som står bakom hela bygget, och nu sitter vi här, läser det första avsnittet av "Mitt Whiskyrum"...

Länge gick tankarna på ett whiskyskåp. Ett snyggt ett, i ek kanske! Har en kompis från Iran som är finsnickare och en hejare på möbler. Det skulle bli något det! Nu bor jag i en gammal butik, eller i lägenheten ovanför butiken och i butiken har jag mitt företag. Gammalt och nytt! I den gamla delen finns i källaren en potatiskällare och den har jag klurat lite på, göra bastu? Näää det finns i den nya delen.

En vacker septembermorgon slog det mig! Det ska vara ett whiskyrum banne mig! I det ska det finnas två stora grindar som stänger in den härliga drycken. Det ska finnas en gammal Chesterfield fåtölj och ett matbord med 6 stolar. Nu föll det sig så att bygga två stora dubbelgrindar faller lite på hur mycket de olika delarna får kosta. Outtömligt med pengar fanns det ju inte! Det desarmerades till en grind/dörr in i rummet.

Hyllor måste så klart in för att få fram flaskorna, man vill ju även njuta av dem visuellt. Men jag vill inte ha vanliga hyllor utan det får bli egna modeller med trä från bygden. Sagt och gjort så är nu en lokal såg kontaktad och nu ska vi bara välja brädor! Inga raka brädor här inte utan de följer formen som trädet haft så klart!

Flaskorna kommer att hållas på plats med smide och belysas med LED-belysning. Matsalsstolarna är inköpta, tyvärr i skinnlook men de får duga, de ger karaktären i alla fall.

Som sagt, planen är sjösatt och vi får se vilken tid det tar och vad slutprodukten kommer att vara. En sak är säker, vännerna och jag ska njuta i detta rum med den gudomliga drycken oavsett.
/Peter Dreifaldt Vidberg
                                                    _________________________

Personligen så tycker jag det skall bli jättekul att följa Peters bygge av hans ny Whiskyrum och jag hoppas ni också finner det läsvärt. Det kanske nu gör så att du också sätter igång med ditt projekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar