lördag 11 oktober 2014

Mitt Whiskyrum - Peter Dreifaldt Vidberg del 2

Att få vara med i bloggen med mitt projekt sporrar lite extra ska jag säga. Tack till Peter som låter mig husera här lite tillfälligt.

Nu är taket målat i mitt whiskyrum och jag har kommit på bättre tankar! Nä jag ska fortfarande bygga! Jag kommer inte att måla väggarna. När det vita kom upp i taket så blev det tillräckligt ljust. Hade det blivit vitt på väggen med så hade nog stora delar av rummets aura raserats.

Val av brädor till hyllor är klart, de är hämtade och väntar nu på att en brädvägg ska komma på plats. Slaggsten är för de som inte vet det slagg från när man smälter järnmalm. Sten blandat med rester av metall. Otroligt starka block men också otroligt tunga! Användes flitigt här i Bergslagen till husgrunder tidigare. Dessa stenar är väldigt ojämna och svåra att borra i. Därför blir det först en rå brädvägg med mörk bets.

Om man inte hade tillräckligt med jobb så kan man ju fixa mer… tänkte jag. Bordval var helt omöjligt. Antingen 25 tusen triljoner för ett bord eller så fult att man ville ha gängspö hellre än att köpa det.

Sagt och gjort, jag bygger ett eget bord… visserligen är jag hantverkare, men elektriker! Jag har aldrig byggt ett bord men va tusan, nån gång ska vara den första. I fastigheten hittade jag ett litet lager med gamla reglar, tur att man är utrustad med bandsågar och diverse! Två av brädorna får bli bordsskiva, köpte några extra när jag ändå inte vet var detta slutar!

Benen till bordet är färdiga för montage men jag väntar på beslag från smeden, Lillsmedjan i Lövsveden i Krylbo, Avesta. Sune som smeden heter ska även göra grinden in i rummet samt de 60 byglar som ska hålla flaskorna på plats i hyllan. Huuuu om en skiva brakar! OLYCKA! Kommer sova oroligt första natten när allt är på plats!

Nu väntar en helg med betsning och planering.

//Peter Dreifaldt Vidberg

                                               _____________________________________

Tänk om man själv hade en källare att få bygga om, då skulle jag bo där nere tills allt blev klart, men jag som hyresrättsinnehavare får fortsätta att drömma och titta på när Peter bygger vidare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar