söndag 30 november 2014

En riktigt kul provning att få hålla


Att få hålla en whiskyprovning för ett gäng politiker på deras hemmaplan [Kungsholmen] var en utmaning som jag aldrig tvekade inför och det är jag glad för idag för det blev en riktigt trevlig och avslappnad provning. Jag hade också fått äran att själv välja ut de sorter som skulle vara med på provningen och det var väl det enda som var lite knepigt eftersom jag inte hade en susning om vad de gillar/dricker annars osv, så jag tog med några extra flaskor som en backup.

Min lilla planering kring valet av whisky som jag tog med till provningen fick bli en ren chansning och då tar man ju med ett par egna favoriter. Det enda som jag egentligen hade att gå på i mitt val av whisky var ledord som "inte allt för rökiga bara.." så jag tog med mig en Octomore 5.1 som en liten bonus. Hade tänkt ta med en Amrut Fusion men insåg att jag inte hade tillräckligt många centiliter kvar i flaskan.

Laguppställningen blev till slut, Whyte & Mackay blended, Nikka ""From The Barrel"", Glenfiddich 15, Tomatin Cú Bócan Sherry Cask och Paul John Peated, samt avbytarna anCnoc Cutter och Octomore 5.1. Efter provningen enades gruppen och Paul John Peated stod överst på prispallen tätt följd av Nikka "From The Barrel".

Efter de ordinarie 5 sorterna så fick även de två avbytarna visa upp sig under eftersnacket  och det roligaste är då att den person som, innan provningen, "gnällde" mest över rökig whisky var också den person som gillade min Octomore mest..

Redan innan alla for hem till sitt så fanns en önskan om en ny provning framåt februari och det ser jag redan nu fram mot. Det var ett mycket trevligt och öppet gäng man hade att göra med så till nästa gång höjer vi ribban lite..

3 kommentarer:

 1. Paul John är en ny bekantskap för mig. Lite snack har det varit som man plockat upp men ännu inte smakat något. Har du någon erfarenhet av de andra sorterna som finns på bolaget?
  /Anders

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jodå, jag har även P1-161, P1-163 och P1-164 och de är smaskens :-)
  //Peter

  SvaraRadera