fredag 12 december 2014

Mackmyra Iskristall - Vintergodis

Dom dyker upp ibland, dom här som sticker ut lite mer än andra, och Mackmyra Iskristall är en sådan buteljering. Varför tycker jag det, läs om den här nedan!

Mackmyra har nu släppt ett x antal buteljeringr där vissa är, i min smak, goda, andra mindre goda och denna är en buteljering som sticker ut lite extra. För mig så är priset och smaken väldigt avgörande som en kombination i mitt tyckande. Att hitta en whisky i den här prisklassen som också är riktigt god är något som gillas hos mig. Att sedan jämföra den mot flaskor för tusentals kronor är inte riktigt rättvist, enligt mig personligen, men smaken är ju som baken..

Mackmyra Iskristall 46,1% 

Doft: Jag möts först av en lätt söt och fruktig doft där sherrydoften inte tar överhand som man ibland möts utav. Sedan smyger lite dofter fram som får mig att tänka på en viss Glen Elgin (First Edition) som jag gillar skarpt. Jag tror det kan ha lite med årstiden att göra.

Smak: Smaken upplever jag till en början som fruktig, lite stickig och söt för att sedan få ta del av lite nötter i en sammetslen vaniljsås. Lite pepprig mot slutet.

Eftersmak: Eftersmaken är härlig, men i mitt tycke, alldeles för kort. Det märkliga här är att helt plötsligt, efter en längre stund, så dyker lite sherry och nötter upp i en andravåg som gör att man blir lite sugen på 2 cl till. Någon annan som upplevt samma känsla?

The End: För den här pengen, 598:-, så får man mycket whisky för pengarna och hamnar ganska så högt upp i min lilla egna ranking av whisky. Om du känner dig sugen så klicka här för information om närmaste systembolag som har den i sitt sortiment.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar