onsdag 10 december 2014

Mitt Whiskyrum av Peter Dreifaldt Vidberg #4

Så var det dags för del 4 av "Mitt Whiskyrum" av Peter Dreifeldt Viberg och nu kan vi börja skönja slutresultatet och man kan förstå Peters längtan att få det rummet klart.
Nu är jag lyrisk efter många timmars slit med sågande och fräsande, slipande och putsande! Men nu sitter de där! Mina egna hyllor! Tillverkade med mina händer, påhittade av mitt huvud. Det kan aldrig någon ta ifrån mig! Smeden har så klart gjort metalldelarna i mina skapelser. Skenorna som hyllplanen sitter på blev så fula i jämförelse till hyllorna så jag tillverkade täcklock som täcker sparringskenorna.
Bordet är "klart" jag har ännu inte bestämt mig om bordsskivan ska lackas för lite skydd. Just nu är nästa steg att koppla ihop alla små tåtar som kommer ut i "hallen" där hjärtat för att styra belysningar kommer att sitta. Nästa inlägg här hoppas jag kan visa ett färdigt rum och jag hoppas ännu att det blir lika bra som jag ser det inne i mitt huvud!


Jag hoppas att ni andra tycker som jag och ser fram mot nästa avsnitt av "Mitt Whiskyrum" men till dess så kan vi bara fantisera om fortsättningen. Keep up the good work Peter.

5 kommentarer:

 1. Han kan stryka ytan med paraffinolja i stället för lack det skyddar lika bra, jag har gjort det på mitt egen tillverkade bord.

  SvaraRadera
 2. Det går även med matolja

  //Peter

  SvaraRadera
 3. Matolja är inte bra för den härsknar och det är inte trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har matolja på mitt egengjorda köksbord av ek och har inga problem med det. Det är enkelt att snygga till med ett fint slippapper om man får fläckar eller dylikt och sen på med lite ny olja..

   //Peter

   Radera
 4. Hej . Sitter och letar efter en snygg whiskyhylla . Wow Peter den du har gjort är häftig och så snygg . Men som vanligt dyker det upp frågor . 1 Bredd på brädor/planka? 2 Träslag som du använt. 3 Vad har du för skenor till hyllorna. 4 Smides mått på handtag? Tacksam för svar Med vänlig hälsning Fredrik

  SvaraRadera