onsdag 4 mars 2015

Laphroaig Select 40% vol.

En oplanerad flaska Laphroaig Select har hittat hem till mitt whiskyskåp och det var nog priset som lockade mig mest, fast med en viss tvekan och det var alkoholhalten på 40% vol. som alltid gör mig lite tveksam.

Laphroaig Select 40% vol. 389:-

Doft: Här har vi en lätt rökig doft tillsammans med lera, citronskal och varm ek. En svag sötma av
Marabou Mjölkchoklad finns i bakgrunden.

Smak: Den har en väldigt mjuk smak där torven hålls tillbaka lite och torde passa de som inte är några större älskare av rökig whisky. Äpple och någon annan frukt finns att känna igen. Jag tycker mig också känna lite kanel i smaken.

Eftersmak: Eftersmaken är söt och lätt pepprig. Den har en aning för kort eftersmak och i slutet ger den mig en lite bitter smak av medicin.

The End: Billig och enkel! Det här är ingen whisky som man går och nosar på en längre stund men som en vardagswhisky är den perfekt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar