onsdag 27 maj 2015

Smaknoteringar av Bunnahabhain Ceòbanach


Ibland så lyckas man när man köper en ny whisky efter magkänsla och så blev det med denna Bunnahabhain. Redan vid de första 2 cl så var jag övertygad, denna var något att "hålla i när det blåser" och då blir man lite extra varm inombords. Så nu får ni mina smaknoteringar. 

Doft: Den har en varm och fyllig doft av torv och sötlakrits tillsammans med lite höstfrukter.

Smak: Här får man en riktigt fullvuxen smak där röken är välbalanserad och jag tycker dom har hittat rätt med de 46,3% som den håller i alkoholstyrka. Den har en lätt sötma som ligger bakgrunden som en liten retsticka.

Eftersmak: Den har en mjuk och trevlig eftersmak där man nu först känner att den har legat på Bourbonfat. Eftersmaken kunde dock vara lite längre men eftersmaken får med väl godkänt.

The End: Jag säger det igen, ibland så har man tur när man handlar utifrån magkänslan. Med ett pris på 679:- så tycker jag att den är billig utifrån smakupplevelsen. Jag betygsätter sällan whiskyn i mina smaknoteringar, men detta är då en 90+ och har du inte smakat på den ännu så gör det, eller köp en egen. Klicka här för länk till Systembolaget.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar