torsdag 8 december 2011

Whiskyprovning no.2

Denna gång var SöWS tillbaks på Bondegatan som de brukar och kvällens ceremonimästare Micke Nilsson ledde oss igenom kvällens whiskysorter. Jag måste börja med att berömma Micke för hans inlevelse och kunnande kring whisky och dess historia och jag kommer att följa Mickes råd om att "bunkra" inför framtiden! Kvällen första whisky som vi provade var en Engelbrekt, 10 år, 40%. Nog sagt om denna! Kvällens andra glas innehöll en 18 årig Tomatin på 46% som var en kryddig, smakrik och vass whisky som först föll mig i smaken men blev genast borputtad från tronen då jag övergick till kvällens 3:e glas som var en Banff från -76 på 43% och som utan tvekan blev kvällens vinnare. Om nu Bannff valde att inte hålla ner procenten skulle denna underbara dryck bli ännu mer underbar. Kvällen 4:e glas innehöll en 28 årig Caperdonich på 50% som för många var kvällen höjdpunkt, men för mig, icke! Den sista vi fick smaka på var en 15-årig Bowmore på 54,4% som på håret kunde bli kvällens vinnare men tappade på den korta eftersmaken, men är kvällens mest prisvärda whisky och som jag kommer att inhandla a:s:a:p.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar