fredag 16 mars 2012

Whiskyprovning 1.2012 med Whiskyboden avklarad!

Amrut, Old Pulteney, Caperdonich, Glen Grant


Då var Whiskybodens första provning för året avklarad där medlemmarna igår kväll fick möjlighet att prova Amrut regular, Old Pulteney 12 yo, Caperdonich Provenance 12 yo och Glen Grant Sellar Reserve 1992. Innan provningen åt vi en enkel pytt i panna och drack en kall och god öl och pratade upp oss innan vi övergick till själva provningen.

Provningen startade med en Amrut regular och som åter igen överaskar med att vara en fantastisk god whisky. Detta var det 4:e i ordning Amrut som jag har testat och jag kan bara lyfta på hatten för den Indiska whiskytillverkaren, de har verkligen lyckats med sin dryck! Nästa test, Old Pulteney, som kommer från det nordligaste destilleriet på det skotska fastlandet, var det ingen i vår testpanel som tyckte något positivt om, ganska intetsägande blev slutbedömningen.

Caperdonich Provenance blev nästa dryck att smaka av och det känns alltid lite extra att få avnjuta drycker från de stängda destillerier, även om det fortfarande finns ganska så gott om just Caperdonich i handeln. Denna Caperdonich känns som en klassisk Speyside-whisky och blev kvällens 2:a tillsammans med Amruten.

Kvällens avslutande och kvällens vinnare blev Glen Grant Cellar Reserve 1992. Denna Glen Grant fick jag med mig hem från den senaste mässan på Viking Line och är tyvärr någon som redan idag är svår att få tag på då den inte finns som ordinarie buteljering. Den finns att köpa hos bl a.  The Whisky Exchange och då hamnar flaska på ett pris av 550:- plus frakt och andra avgifter. Det är den dock värd och jag skall se till att komma över en flaska till för framtida törst!

Då var det slut i glasen för denna gång!

av: Peter Allansson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar