måndag 13 augusti 2012

En deklaration av min semester!


I morgon kl. 20:10 övergår min semester i arbete igen! Hur har den då varit? Bra! Jag kan inte riktigt förstå varför de flesta svenskar hänger upp sig så oerhört mycket på väderleken! Alla har bara klagat på väder och vind och det resulterar bara i att de slutar njuta över att bara vara lediga från sitt arbete. Man måste ju kunna njuta av sin ledighet fastän det regnar, eller hur?

Min första vecka, drygt,  tillbringade jag hemma med att inte göra någonting planerat, utan jag lät ta dagen som den kom och redan efter några dagar så var man inne i semesterlunken. Redan innan semestern hade jag tänkt att jag skulle göra en genomgång över mina flaskor och åter seriöst prova ett par av dem som jag inte riktigt tyckte om vid första provsmak. Först ut blev då min flaska anCnoc som jag tidigare skrev om. Många som jag har pratat med kunde inte förstå varför jag inte gillade den och till dem kan jag åter svara, - Den är inte god! Kanske är det något fel på min flaska så jag skall låta andra få möjlighet till att smaka. Jag skall ge den en chans till.Sen blev det dags att packa resväska och fiskeprylarna, för sen blev det en liten tur upp till Mora med min kära dotter. I Mora har jag mina föräldrar, bröder och syster boende sedan mitten av 80-talet. Som whiskyälskare så är det alltid trevligt att åka upp till Mora, för båda mina bröder gillar whisky och då vet man att man som oftast får prova lite ny whisky som jag tidigare inte fått smaka på innan. Så även denna gång. Resans behållning, måste jag då säga, blev Mackmyra Special 08 som Tomas precis hade handlat. Mackmyra går från klarhet till klarhet. Eftersom jag inte har hört något ifrån "Fiska gädda i Skottland" så fick vi ägna oss lite eget gäddfiske i en sjö i Orsa Finnmark. Det var länge sedan jag var med om att det nappade hela tiden. Första timmen drog vi upp drygt 20 borrar och vi släppte nog tillbaks lika många som vi ansåg för små för föda till oss. Dessa borrar hamnade senare i frysen. Även gäddan var på hugget så lyckan blev total. 

Efter närmare en vecka tog vi brorsan och hans grabb med oss på tåget ned till Stockholm igen för ett planerat besök på Gröna lund. Även syrran tog sig ned med svågern och deras grabb för att göra oss sällskap till gröna lund. Dagen innan Gröna lund så samlades vi ner i Tanto för en runda minigolf och umgänge. Innan semester hade jag ju beställt 2 flaskor Black Art 3 genom Atosa som jag passade på att hämta upp så att jag hadde något nytt o gott att bjuda min bror på. Jag, min bror Tomas och grannen Daniel hade en liten provning av denna ljuvliga dryck utanför huset och vi var nog tämligen överens om denna dryck. Sagolik god! Dagen efter tillbringade vi 12 timmar på Gröna lund och jag blev 4 kilo chocklad rikare, usch!

Denne Black Art 3 blev då inte den enda flaskan som jag köpte, trots att jag hade tänkt att hålla igen på inköpen denna månad. I Mora är inte utbudet på systembolaget så där jättestort, så jag tog med Tomas in till stan för att "fönstershoppa" lite, men det var svårt, och jag kom ut med en flaska Glenlivet Archive 21 yo. Den skall jag spara till jag håller i en provning igen. Sista delen av min semester har jag tillbringat med mina vänner på olika evenemang. I fredags var jag åter på Grönan för att titta Iggy & Stooges och satiken vilken bra konsert det var. Den gubben han kan han!Nu, klockan 13:05, sista dagen, häller jag upp 2 cl Benromach Organic Special Edition och njuter. Snart blir det en långpromenad i det vackra vädret som råder. Snart är det höst igen men det är ändå en årstid som jag gillar på många sätt. Allt är igång igen, ny saker att upptäcka och ny whisky att prova! Take care!

Av: Peter Allansson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar