måndag 13 augusti 2012

TULLAMORE DEW LANSERAR IRISH DEW -DEN FÖRSTA ISKALLA IRISH COFFEEN



Lagom till värmen som både kom och försvann, lanserar Tullamore Dew sommarens drink – Irish Dew, den första iskalla Irish Coffeen. Drinken är en skapelse av Johan Evers, barchef på Köttbaren och Carl Ahlman från kafferosteriet Johan & Nyström. Irish Dew finns i tre varianter; en skiktad drink, en skakad drink och en shot.

Med de tre varianterna är Irish Dew perfekt både som eftermiddagsdrink på en uteservering, något sött efter maten eller som en ”pick me up” en sen kväll.



- Johan och Carl har verkligen gjort en fantastisk drink. Eftersom Tullamore Dew är originalwhiskeyn i Irish Coffee känns det självklart att drinken ska bära vår grundare Daniel E Williams initialer, namnet representerar också den svenska översättningen av dew- dagg, säger Oscar J-T Holm, Tullamore Dew.
Du kan antingen blanda drinken själv enligt recept nedan, eller beställa den i baren på bland annat F12 och Köttbaren under sommaren.


Irish Dew skiktad
I glaset:
2 cl kallt Sumatra Gayo-kaffe (kan ersättas med ett liknande kaffe,
gärna från Indonesien eller ett annat fylligt, kryddigt kaffe)
3 cl Tullamore Dew
1 cl Heering Coffee (kan ersättas med annan kaffelikör)
isbitar
I shakern:
1 cl vaniljsockervatten (60% socker/ 40% vatten/ 1 vaniljstång)
4 cl vispgrädde 1 cl Aperol
Skaka gräddmixen kraftigt till den får en krämig konsistens.
Häll över ingredienserna i glaset. Garnera med grapefruktskal.


Irish Dew skakad
3 cl Tullamore Dew 2 cl kallt Sumatra Gayo-kaffe (kan ersättas med ett liknande kaffe,
gärna från Indonesien eller ett annat fylligt, kryddigt kaffe) 1 cl vaniljsockervatten (60% socker/ 40% vatten/ 1 vaniljstång) 1 cl Heering Coffee (kan ersättas med annan kaffelikör) 4 cl vispgrädde 1 cl Aperol
Alla ingredienser blandas i en shaker och skakas. Häll över isbitar och sätt i ett sugrör.

Irish Dew shot
3 cl Tullamore Dew
1 cl Heering Coffee (kan ersättas med annan kaffelikör)
I shakern:
2 cl vispgrädde
0.5 cl vaniljsockervatten (60% socker/ 40% vatten/ 1 vaniljstång)
0.5 cl Aperol
Skaka gräddmixen kraftigt till den får en krämig konsistens.
Häll över ingredienserna i glaset.
Kyl gärna whiskeyn och kaffelikören före eller skaka tillsammans med is.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar