söndag 16 september 2012

Whiskyboden, 1 år som blogg!


Under senhösten 2010 var vi ett gäng som pratade om att börja med att anordna whiskyprovningar och det var då mer tänkt som herrmiddagar mer än whiskyprovningar. I januari 2011 hade vi vår första provning hemma hos Tommy och kvällen blev oförglömlig på många sätt. Intresset ökade under våren och vi anordnade ytterligare 2 träffar innan det var dags.

Det var sensommar och Tommy och jag jobbade natt när vi i vanlig ordning satt och pratade om whisky. Vi båda insåg att vi inte skulle nöja oss med att prata om whisky och vi skulle inte nöja oss med att bara dricka whisky. Våra samtal handlade allt mer om whisky och vårt nyvunna intresse för whisky och det var då, under ett nattpass som vi bestämde oss, vi startar en blogg. Framåt morgontimmarna den 16.e september 2011 såg vår blogg, Whiskyboden, dagens ljus.

Sedan dess har det gått fort, mycket har hänt och det blir bara roligare och roligare. Innan vi drog igång så trodde man att man hade hygglig koll på det här med whisky, men ack så fel vi hade. Ju mer vi har hållit på, ju mer inser vi att vi inte har kunnat någonting om whisky. Ämnet whisky är ju nästan oändligt, men ack så trevligt. Vi båda besitter en kunskapstörst och vi läser mycket, springer på mässor och pratar med folk i branschen, allt för att öka vår egna kunskapsbank. Tänk vad det finns att lära sig.

I början av vårt bloggande var vi nöjda med att ha sett att några hade varit inne och läst vad vi skrivit och vi kunde inte drömma om att så många människor, som det är idag, är inne dagligen och läser det vi har skrivit och det är ju ni, läsare, som gör att vi fortsätter med vårt skrivande. Det är också väldigt roligt att så många människor bosatta runt om i världen väljer att läsa det vi skriver. Vi har läsare ifrån våra nordiska grannar, vi har läsare runt om i Europa, vi har läsare ifrån Asien och vi har läsare ifrån Nord/Syd-Amerika. Det är jättespännande!

Whiskyboden kommer att utvecklas på olika sätt framöver, men det är inget som vi går in på nu, för nu skall vi fira vårt första år som blogg. Hoppas ni vill vara med oss i framtiden!Peter & Tommy

4 kommentarer:

  1. Grattis på ettårsdagen! Hoppas ni fortsätter i samma stil som ni gjort det senaste året!

    ///Jonas

    SvaraRadera
  2. Grattis på års dagen keep up the good work.
    Tomas

    SvaraRadera