onsdag 5 december 2012

Whiskyknäck i mikrovågsugnen!


Nu börjar det bli hög tid för julgodis och jag har fått ett litet tips på Whiskyknäck av min gode vän Lars Ingre som jag nu vill delge er alla.

1 dl Socker
1 dl Grädde
1 dl Sirap
1/2 dl Whisky (valfri)
1 msk Smör

Gör så här:
Blanda socker, grädde, sirap och whisky i en skål som
rymmer minst 1 1/2 liter. Ställ in i mikron på full effekt i
9-10 minuter. Ta ut och testa med en termometer som
skall visa 122 grader. (eller gör ett trådprov)  Koka ev
ytterligare någon minut. Rör ner smöret i smeten. Fördela
nu smeten i knäckformar på en ugnsplåt med kanter.
Låt stelna och förvara sedan knäcken i kylen!

av: Peter Allansson

3 kommentarer:

  1. skall där inte vara hackade nötter i?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man önskar ha hackad mandel kan ju ha i det, men eftersom jag inte gillar det i kombination med denna utsökta knäck så valde jag bort det ur receptet!

      Radera
  2. Nop, inte enligt receptet jag fick av min polare. /Peter

    SvaraRadera